Feels

Al is het veertig jaar later, de verpletterende invloed van het genre disco is nog altijd enorm voelbaar. De leukste platen in de hitlijsten hebben niet zelden een pareltje van een baslijn. Feels van Calvin Harris,  zomerhit in 2017, heeft een droge, strak volgehouden twee-matengroove over vier akkoorden, die om de tweede herhaling iets gevarieerd wordt. Let niet alleen op de timing, maar ook op het eind van elke noot: de nootlengte (en dus de correcte uitvoering van alle rusten ) is heel belangrijk.

Interessant: Calvin Harris speelt de basgitaarpartij zelf – hij duidt zelfs aan op wat voor basgitaar hij dat doet. Ik heb trouwens wel sterk het vermoeden dat het een loop is, dus de partij is één keer ingespeeld en in het hele nummer telkens gekopieerd en geplakt.

Download de transcriptie van Feels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *